LabTalks – Podcasten til dig, der elsker at nørde i hudpleje, ingredienser og processerne bag produkterne.

 

Hos DermaPharm deler vi gerne ud af det, vi ved og kan. Derfor har vi skabt LabTalks, som er en podcast, hvor vi inviterer dig med helt ind i vores organisations hjerte: Laboratoriet. Det er her, vores produkter bliver udviklet, og her vi tester og eksperimenterer med nye koncepter, cremer og idéer. LabTalks er podcasten til dig, der interesserer dig for hudpleje, og hvad du smører på kroppen, og som gerne vil blive klogere på, hvad din yndlingscreme egentlig indeholder, og hvorfor lige præcis den creme er perfekt til din hud.

I sæson 1 dykker vi i seks afsnit ned i seks emner og nørder den hele vejen hjem, så du én gang for alle får muligheden for at kunne navigere og finde rundt i hele hudplejeuniverset.

 Sæson 2 handler om sol. Sol, sol, sol, og ikke mindst, hvordan vi passer bedst på vores hud, når vi opholder os under de bagende stråler. For selvom vi ved, at solcreme er vigtigt, er det de færreste af os, der ved, hvordan det helt præcis hænger sammen. 

Lyt med nedenfor, eller find LabTalks der, hvor du normalt lytter til podcasts.

 

SÆSON 1 af LabTalks - Bliv klog på hudpleje

 

Lyt med nedenfor, eller find LabTalks der, hvor du normalt lytter til podcasts. Gennem seks afsnit kan du sammen med eksperterne dykke ned i hudplejens verden og nørde dig igennem, hvordan hudpleje og hudplejeprodukter egentlig hænger sammen. Har du f.eks. nogensinde tænkt over, hvordan din ansigtscreme bliver til? Hvad det vil sige at konservere? Eller hvorfor fugt er så vigtigt? Det er blot nogle af de emner, LabTalks tager fat på i sæson 1, når eksperterne folder sig ud og deler ud af deres specialiserede viden om hudpleje.

Kom med i laboratoriet, og bliv klogere på din hudpleje
med DermaPharms nye podcast LabTalks.

;
;

Episode 1 - Hvordan laver man en creme?

Hvor lang tid tager det egentligt at lave en creme, og hvordan er processen, når en creme bliver skabt? Hvordan får man alle ingredienserne til en sammenhængende og homogen konsistens? Og hvad består en creme af? 

Episode 2 - Konservering i cremer

Hvad er konservering? Og hvorfor benyttes det i hudpleje. Kan man undvære konservering? Hvad er parabener egentligt? I denne episode af Labtalks bliver du meget klogere på brugen af konservering i hudpleje, og hvorfor konservering er afgørende i hudpleje. 

;
;

Episode 3 - Aktive ingredienser

Hør med i tredje episode af LabTalks, og bliv klogere på, hvilken rolle de forskellige aktive ingredienser spiller i hudplejeprodukter. Hvad er niacinamid, og hvor er netop denne ingrediens en "wonder-ingrediens"? Og hvad gør hyaluronsyre, og hvorfor er det så "hypet"? Vi dykker ned i en række vigtige ingredienser.

Episode 4 - Test, test test!

“Test, test, test”. Hvordan tester man egentligt et hudplejeprodukt? Og bliver det overhovedet testet? Dit hudplejeprodukt gennemgår rigtig mange tests, inden det bliver sat i produktion. Det bliver eksempelvis dermatologisk testet, det bliver testet for konsistens, det bliver testet både fysisk og kemisk, og så bliver det testet for holdbarhed. Bliv klogere på hvordan i fjerde episode af LabTalks, hvor vi også taler om nogle af de største misforståelser om hudpleje.

;
;

Episode 5 - Hvad er fugt? Og hvorfor er fugt nødvendigt for huden?

Når vi taler om fugtpleje, hvad mener vi så helt præcist? Hvad er fugt egentligt? Og hvorfor snakker vi hele tiden om fugt? Hvorfor er det så vigtigt for huden at få fugt? Hvilke fugtmekanismer findes der? Og hvordan ved man, om en creme har tiltrækkeligt med fugt? I femte afsnit af LabTalks dykker vi ned i netop dette emne, så du kan blive klogere på, hvad fugt egentligt er, og hvorfor vi hele tiden snakker om fugt. 

Episode 6 - Besøg fra hudlæge Uffe

Vi har besøg af Doktor Uffe. Han er hudlæge og biokemiker, og så har han forsket intensivt i fugtpleje og sårbar hud. Han ved alt, du skal vide om din hud – på godt og ondt! I denne sjette sæson af LabTalks bliver vi klogere på hudens opbygning, hvilke hydtyper der findes, og hvad du kan gøre for at pleje den bedst muligt.

 

SÆSON 2 af LabTalks - Sol, sol og sol 

 

Lyt med nedenfor, eller find LabTalks der, hvor du normalt lytter til podcasts. Gennem seks afsnit deler DermaPharms eksperter ud af deres vigtige viden og bedste tips til, hvordan du passer godt på din hud i solen. Du får svar på, hvad der adskiller en aftersun fra en almindelig bodylotion, hvor meget solcreme du bør bruge, og hvorfor dit hvide badetøj bliver gult, hvad forskellen er på solcreme til børn og solcreme til voksne samt meget, meget mere.

;
;

Afsnit 1 - Hvad er det helt præcist, solen gør ved vores hud? Hør, hvad forskellen er på UVA- og UVB-stråler, og hvilken solcreme du bør bruge hvornår. 

LabTalks by DermaPharm har i anden sæson fokus på sol. Hvad betyder SPF? Hvad er UV-stråler? Hvornår og hvor meget solcreme bør man bruge? Er der forskel på aftersun og almindelig bodylotion? Alt dette og meget mere kan du i denne sæson få svar på, når vores in-house-eksperter deler ud af deres viden. Første episode handler om, hvad det helt præcis er, solen gør ved vores hud. Hvad UV-indeks og UV-stråler er. Og så handler det om, hvilken solcreme man bør bruge og hvornår - alt efter ens hudtype. Lyt med, og bliv klogere på alt, der er at vide om solcreme. 

Episode 2 - Hvad skal der til for at lave den bedste solcreme? Er solcreme bare en bodylotion med SPF? 

Hvilke ingredienser består en solcreme af? Hvad er det, der gør, at den beskytter mod solen? Og hvordan kan den egentlig være vandfast? Det undersøger vi i denne episode, hvor vi kommer med i laboratoriet og bliver klogere på ingredienslisten. Du kan høre om, hvordan en solcreme adskiller sig fra almindelig bodylotion, hvordan man tester, hvor vandfast en solcreme er, og om det kan betale sig at købe den dyre frem for den billige. Lyt med, og lær

;
;

Episode 3 - Hvad er et solfilter? Og hvad er forskellen på det kemiske og det fysiske? 

I denne episode af LabTalks skal det handle om solfiltre – både hvad forskellen er på de forskellige, og hvornår man bruger det ene frem for det andet. Hør, hvordan man tester, hvilken SPF en solcreme har, og hvordan man undgår, at den fedter. Bliv også klogere på, hvilken solcreme du bør gå efter, hvis du vil skåne koralrevet mest muligt 

Episode 4 - Jeg vil bare gerne være brun! Selvbruner, solarie eller sololie? 

Solcreme er vigtig, men kan man have solcreme på og stadig blive brun? Hvad er det, der bruner i en selvbruner? Hvordan undgår man tigerstriber? Og hvordan får man en flot kulør på sundeste vis? Lyt med, og få gode råd fra eksperterne, der også forklarer, hvad i solcremen, der gør den hvide bikini gul og fjerner neglelakken.

;
;

Episode 5 - Sol, anti-age og aktive ingredienser. Hvordan undgår jeg for tidlig aldring af huden? 

Sol, anti-age og aktive ingredienser er, hvad du i denne episode af LabTalks kan blive klogere på. Hvorfor giver solen rynker? Hvordan undgår du, at det sker for tidligt, og hvorfor mener eksperterne, at solcreme er det bedste våben mod netop dette? Hør også, hvad der adskiller en aftersun fra en almindelig bodylotion, og om du egentlig bør bruge solcreme hele året rundt. Der er helt sikkert ny viden at hente. 

Episode 6 - Børn, graviditet og sol. Bør jeg altid bruge SPF 50 til mine børn? 

Er der forskel på solcreme til babyer og solcreme til børn? Må gravide maver solbade? Hvilke certificeringer er gode at gå efter? Og hvor meget og hvor ofte bør børn smøres ind? Få svarene af eksperterne i denne sidste episode af anden sæson af LabTalks, som også kan gøre dig klogere på, hvorfor det kan være smart, at solcremen efterlader et hvidt skær på børnene.